Programul de formare profesională ‘Tineri în construcţii’ a început în septembrie 2016 prin parteneriatul dintre Colegiul tehnic Miron Costin şi Point architects S.R.L. Acest program presupune traininguri axate pe construcții și proiectare făcute cu elevii unor licee din Roman. Află mai multe despre ce presupune programul din acest articol.

De-a lungul României există zone cu o puternică tendinţă a populaţiei de a lucra în străinătate. Decizia oamenilor de a lucra în afară graniţelor ţării variază între nevoia reală de a avea un trai mai bun şi poveştile de succes pe care le aud la vecinii lor care deja lucrează de ceva vreme în alte ţări. Ceea ce nu aud însă prea des este faptul că unii ar prefera mai mult să stea acasă dacă ar avea un loc de muncă sigur şi plătit decent.

tineri in constructii

Conform afirmațiilor făcute în vara 2016 de către o cunoscută societate de recrutare forţă de muncă, pot fi observate câteva fenomene interesante la nivelul regiunii: „În ultimele 2-3 luni companiile au început să mărească salariile, dar o fac pentru că sunt forţaţi din lipsa candidaţilor“ Felix Toma – Gi Group.
Domeniul construcţiilor este pe primul loc în opţiunile celor care îşi caută un loc de muncă în afară ţării. În rândurile celor cu studii superioare care rămân în ţară, zona Roman şi împrejurimile este ocolită în favoarea oraşului Iaşi care are mai multe avantaje pentru tineri.

‘Credem că zona Roman are un potenţial care va exploda în următoarea perioadă. Tocmai din acest motiv investim în tinerii de aici. Prin proiectul pe care l-am iniţiat în parteneriat cu Colegiul tehnic Miron Costin vrem să ridicăm regiunea,vrem să ne implicăm activ în rezolvarea problemei privind lipsa oamenilor pregătiţi şi să demonstrăm că soluţii există. Suntem conştienţi că doar cu implicarea activă a mediului privat pe diferite planuri vom putea dezvolta zona de Nord-est aşa cum se cuvine.’

ing. Ştefan Sescioreanu – Point architects.

tineri in constructii, ora deschisa 2016

Zona pe care se axează acest proiect este în jurul oraşului Roman: Săbăoani, Cordun, Tămășeni. Soluţia găsită de Point Architects a fost implicarea directă în procesul de educaţie teoretică şi practică, în egală măsură, constând în:

  • Demonstraţii practice în cadrul orelor de curs.
  • Vizite de lucru pe şantierele proprii din oraş şi localităţile învecinate (Saboani, Cordun, Tamaseni).
  • Studii de caz pe situaţii concrete.

Prima etapă a proiectul ‘Tineri în construcţii’ va dura până la sfârşitul anului şcolar 2016-2017. Cei de la Point architects speră că şi celelalte licee din Roman, fie că au sau nu ca profil domeniul construcţiilor, să urmeze un program similar.

‘Investim în educaţia tinerilor pentru că gândim pe termen lung. Fiecare schimbare din societate are nevoie de un timp pentru a se realiza. Suntem dispuşi să sacrificăm din timpul şi energia de care dispunem pentru a contribui la comunitatea romaşcană. Parteneriatul dintre mediul educaţional şi cel comercial este un punct bun de plecare în efortul de a îmbunătăţi viaţă oamenilor din această zonă.’

arh. Alexandru Sescioreanu – Point architects

 

Colegiul Tehnic Miron Costin prin catedra de construcţii oferă absolvenţilor calificări atât ca zidari, dulgheri, fierari cât şi ca tehnicieni desenatori. Anul 2017 va marca 10 ani de la data la care Şcoala profesională nr. 6 a devenit Liceu. Cu această ocazie Point Architects va demara a doua fază a proiectului “Tineri în construcţii”, fază care va consta în programe de training şi specializare a tehnicienilor desenatori.

 


Pentru detalii cu privire la program și posibilitatea de colaborare ne puteți contacta completând formularul de mai jos:

Nume / Prenume (*)

Adresa email (*)

Subiect

Mesajul dumneavoastra