A aștepta autobuzul sau tramvaiul poate fi o experiență care să îți strice starea de spirit pentru restul zilei sau poate să îți facă așteptarea mai plăcută. Imaginează-ți că este o zi obișnuită, te afli în Iași și trebuie să mergi câteva stații cu tramvaiul însă, astăzi vremea nu ține cu tine; ba e soare, ba e vânt, ba picură. Din păcate nu ai o bancă pe care să te așezi și să aștepti. Din nou a început să picure și să bată vântul. Nu ți-ai luat umbrela, iar ziua abia a început. Te întrebi ce altceva ar mai putea să meargă prost și deja începi să te enervezi din cauza acestei situații.

Multe persoane din Iași se află în situația descrisă anterior. Nu au un acoperiș care să-i protejeze în caz de ploaie, nu au o stație cu o bancă pe care să aștepte mijlocul de transport în comun, se plictisesc groaznic până vine următorul mijloc de transport în comun și au impresia că trece o eternitate când, de fapt, au trecut doar 10 minute. Nu există un monitor care să arate în fiecare stație ce autobuz sau tramvai urmează să sosească, cât mai durează până ajunge fiecare, în ce stație se află persoana respectivă și nu există o hartă cu traseele autobuzelor și tramvaielor. Nu mai punem la socoteală situațiile în care se întâmplă să aștepți un mijloc de transport în comun când plouă torențial sau ninge.

Zonele cele mai frecvent circulate corespund descrierilor de mai sus. Vestea bună? Există multe soluții pentru a înlătura așteptarea interminabilă, starea de plictiseală și capriciile vremii. Bucurător este că sunt oameni creativi care au făcut așteptatul mijloacelor de transport în comun o experiență mult mai frumoasă și care oferă protecție împotriva intemperiilor:

spectatori_in_statie

De multe ori îți uiți acasă cartea pe care o citeai. Cum ar fi dacă ai putea să citești altceva cât timp îți aștepți autobuzul?

529096_389874977728590_523034934_n

Dar cum ar fi ca în timp ce aștepți următorul tramvai să faci cunoștință cu încă o persoană pentru a… juca X și 0? Pleci la drum cu un nou prieten și cu un timp petrecut într-un mod plăcut.

busstopads3

De lăudat este modul în care au decis The Trumpets să anime două dintre stațiile de autobuz din Iași. Pe lângă faptul că designul încântă privirea, între timp ce aștepți, poți asculta și unul dintre hiturile tale britanice favorite. Sperăm să mai vedem astfel de inițiative în continuare la noi în oraș.

TT8

Un alt exemplu la fel de interesant și deosebit il reprezintă stațiile de autobuz de la Filarmonica din Iași. Probabil mulți dintre voi ați reușit și ați trecut măcar o dată, fie pe timp de zi sau de noapte pe lângă aceste stații. Ei bine, pentru cei care nu ați trecut prin această experiență noi v-o recomandăm. Este un spațiu relaxant unde poți aștepta tramvaiul admirând împrejurimea sau citind o carte fiind acompaniat de arii celebre de operă iar decorul nu face decât să completeze această imagine reușind să te integreze în această atmosferă deosebită.

Untitledd

Acestea sunt doar câteva exemple care ne-au atras atenția într-un mod mai aparte și ne bucură să vedem că lucrurile încep să se schimbe în mai bine. Tu cum te simți când stai în stație și aștepți autobuzul să mergi acasă într-o zi toridă de vară și după 8 ore de muncă, sau când aștepți tramvaiul să ieși în oraș la un film sau o prăjitură și afară plouă torențial?