Te întrebi ce trebuie să ştii că să devii arhitect? Sau poate pur şi simplu ţi-ai spus ‘vreau să fiu arhitect’ şi nu ştii care ar putea fi primul pas? Un posibil răspuns la întrebările tale e: consultă un arhitect. Totuşi înainte de asta ar trebui să ştii că nu toţi arhitecţii pot face o evaluare decentă. Dacă vrei să ştii ce calităţi trebuie să aibă un profesor arhitect articolul acesta este pentru tine.

Dacă nu ai fost până acum la un profesor pentru pregătire la arhitectură uite ce ar trebui să se întâmple:
•    îţi va da un test pentru a avea o bază de la care pornește;
•    îţi va explică ce intrumente şi ce cărţi ai nevoie pentru pregătirea la arhitectură;
•    vei începe să lucrezi cu el cu o anumită frecvenţa pe care o stabiliţi împreună;
•    te va învaţă să desenezi pentru examenul de admitere la facultatea de arhitectură.

“Arhitectura este un domeniu care păstrează ideile de castă şi ucenicie. În relaţiile dintre arhitecţii tineri şi cei mai în vârstă se formează iniţial o legătură similară cu cele dintre maeştrii din trecut şi discipolii lor.”
Arh. Alexandru Sescioreanu

Dacă etapele lucrului cu un astfel de profesor pot fi scrise în puține rânduri, diferența dintre un profesor bun și unul foarte bun e făcută de ce se întâmplă printre râduri. 5 dinte calitățile pe care noi le considerăm a fi cele mai importante ar fi (în ordinea lor descrescătoare):

5. ESTE ACTUAL

Cerinţele examenului de admitere se schimbă constant, la fel şi întregul domeniu al arhitecturii. Pentru a putea primi o îndrumare care să te ajute în viitor profesorul trebuie să cunoască anumite lucruri. În primul rând ce se întâmplă acum în facultatea de arhitectură, ce implică fenomenul numit Admiterea la o astfel de facultate și alte informații.

4. ŞTIE SĂ DESENEZE

O întrebare frecventă pe care o auzim este ‘poţi să fii architect dacă nu ştii să desenezi?’. Nu e nevoie să fii uluit de tehnica pe care o are, dar e clar că dacă nu îl poți vedea desenând cu plăcere e mai puțin probabil să te poată învăța și pe tine să desenezi bine.

3. ÎŢI CULTIVĂ O CULTURĂ ŞI DRAGOSTE PENTRU DOMENIU

Desenul nu e totul când vine vorba de arhitectură. Un bun profesor de arhitectură trebuie să ştie să insereze între noţiunile despre cum desenezi şi câteva despre arhitecţi faimoşi sau clădiri renumite. În ideea de cultură de arhitectură intră și ideile pe care arhitecții le au despre lume sau ce alte domenii pot beneficia de pe urma arhitecturii. Această calitate îi dă posibilitatea profesorului arhitect să îți deschidă ochii, să îți prezinte domeniul, cu bune și cu rele.

2. SE ADAPTEAZĂ LA TINE

Adaptarea este unul dintre cele mai dificile lucruri de făcut pentru că implică schimbarea permanentă. Îndrumătorul pe care ţi-l vei alege va trebui să se adapteze la tine.
Acest lucru este unul absolut necesar dat fiind faptul că toţi suntem diferiţi şi înţelegem într-un mod diferit lumea.
Pe lângă ceea ce se întâmplă cu facultatea şi piată de arhitectură un bun profesor al acestui domeniu e familiarizat şi cu ce se întâmplă acum în liceu. Mai mult decât atât noțiunile de arhitectură împletindu-se armonios cu informațiile pe care le ai deja din materiile pe care le faci la liceu.20140509-094450

1. ARE RĂBDARE

Cu toţii avem zile proaste. Un bun profesor arhitect este conştient de asta şi ştie cum să îşi folosească cunoştinţele cu răbdare pentru a te face să înţelegi. Aceasta este calitatea pe care o considerăm a fi numărul 1. Este o calitate ușor de văzut după câteva ședințe și un succes garantat al pregătirii pe care ți-ai propus-o pentru facultatea de arhitectură și profesia de arhitect.

Pentru mai multe informaţii despre pregătirea pentru profesia de arhitect mai poți găsi informații utile și în articolul: 10 indicii că trebuie să devii arhitect.

Dacă ți-a plăcut acest articol lasă-ne un comentariu mai jos.
Mult succes!